Motverka hot och hat i samhällsdebatten

Brottsoffermyndigheten genomför just nu en kampanj för webbplatsen tystnainte.se.

Utsätts personer i ditt län, din region eller din organisation för hot, hat, våld eller trakasserier när de deltar i samhällsdebatten eller bara utför sitt arbete? Var med och sprid information om webbplatsen tystnainte.se som är en pågående kampanj till stöd för människor och organisationer som behöver mer information om vad som faktiskt kan vara en brottslig handling i det offentliga samtalet, hur en polisanmälan går till och vilka organisationer som finns för råd och hjälp.

Med kampanjen vill myndigheten uppmuntra utsatta personer i samhällsdebatten att polisanmäla brott och förmedla budskapet att det finns stöd och hjälp att få. Hjälp oss gärna att sprida information om tystnainte.se genom att lägga upp information om webbplatsen på era sociala medier, egna webbsidan eller intranät.

Läs mer på www.tystnainte.se.

Bild på på fem personer i samhällsdebatten som utsatts för hot och hat
Bianca Kronlöf, skådespelare och komiker. Ulf Mellström, professor i genusvetenskap, Aida Badeli, språkrör för Grön Ungdom, Patrik Lundberg, författare och journalist, Irena Pozar, journalist. Foto: Brottsoffermyndigheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dela via

Kopiera länk

Kopiera