Kamp och Kalas – inspiration inför demokratijubileet 2021

Under oktober har kommittén Demokratin 100 år, Riksdagens Demokratijubileum och Demokrati100, organiserat tre stora inspirationsmöten för aktörer som arbetar inför och under 2021 med att hålla demokratins fana högt. Runt om i landet pågår förberedelser för utställningar, seminarier, webbinarier, temadagar eller andra satsningar för att uppmärksamma demokratin.

Peter Örn  höll ett inspirationstal om demokratin under Kamp och Kalas. Foto: Kristian Poohl.

Deltagare från hela landet kunde därmed mötas och inspireras av Riksdagens talmän, kommittén Demokratin 100 års demokratiambassadörer och många spännande lokala och regionala aktörers exempel på hur demokratin kan lyftas på olika sätt.

Vi har nu samlat materialet från dessa inspirationsmöten på en hemsida där du som inte kunde vara med eller du som vill hämta ytterligare inspiration – kanske från andra delar av landet – kan gå in och ta del av inspelningar från mötena.

Utöver det har vi skapat en Facebook-grupp som heter Kamp och Kalas och som du kan ansluta dig till för att diskutera satsningar framåt, ta del av vad andra gör, knyta nätverk eller erbjuda dina idéer på olika sätt.

Varmt välkommen att vara med i denna imponerande och engagerade samling demokratikämpar!

Glöm inte att också följa kommitténs sida, Vår demokrati – värd att värna varje dag, där vi lägger upp alla framsteg som görs inom demokratisatsningen från kommitténs håll liksom de aktörer som ansluter sig till deklarationen eller som tipsar oss om viktiga insatser för demokratin i Sverige. Där kan du som planerar egna aktiviteter också hitta både inspiration och samarbetspartners.

Kamp och kalas

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dela via

Kopiera länk

Kopiera