Kalendariet

På gång

default_featured_image

Kommitténs ordförande och demokratiambassadör Peter Örn medverkar på Studieförbundet NBVs huvudmannakonferens den 29 januari.

default_featured_image

Verdandi, arbetarnas socialpolitiska organisation, fyller 125 år den 2 februari. Organisationens 125-årsjubileum uppmärksammas med en ceremoni. Demokratiambassadör Peter Örn medverkar och Deklaration för en stark demokrati undertecknas under dagen.

default_featured_image

Demokratiambassadör Peter Örn besöker festivalen People and Power den 5 februari. Deklaration för en stark demokrati kommer att undertecknas under dagen.

Tidigare aktiviteter

default_featured_image

Den 11 december klockan 11.30 samtalar riksdagens talman Andreas Norlén med demokratiminister Amanda Lind om demokratin och dess framtid på Kulturhuset Stadsteatern. Samtalet sker under ledning av kommitténs demokratiambassadör Rosaline Marbinah. I samtalet mellan Andreas Norlén och Amanda Lind behandlas frågan om framtidens demokrati. På vilket sätt behöver vår demokrati fördjupas, utvecklas och rustas för…

Kommittén medverkar på Samtidsarenan 4 december

Datum: 4 december, 2020

Tid: 08.15-17.15

default_featured_image

Kommittén medverkar på Samtidsarenan den 4 december. Demokratiambassadör Lena Posner-Körösi deltar i ett samtal om kultur och demokrati i ljuset av rådande pandemi. Förutom detta spännande samtal finns mängder av intressanta programpunkter under dagen – så missa inte att skriva upp den 4 december i kalendern. Plattformen Samtidsarenan kommer att vara helt digital och arrangeras…

default_featured_image

Demokratiambassadör Emma Frans medverkar på Göteborgs Stads demokratidag den 18 november.

Kommittén medverkar på LSU:s årsmöte 7-8 november

Startdatum: 7 november, 2020

Slutdatum: 8 november, 2020

default_featured_image

Demokratiambassadör Emma Frans medverkar på LSU:s årsmöte den 7 till 8 november där bland annat Deklaration för en stark demokrati ska undertecknas.

default_featured_image

Demokratiambassadör Rosaline Marbinah medverkar på Stora sociala företagsdagen i Göteborg som arrangeras av Coompanion.

default_featured_image

Den 23 september medverkar demokratiambassadör Peter Örn i en live-sänd Folkbildarfrukost om demokratiska samtal tillsammans med #ViMåstePrata. Deklaration för en stark demokrati kommer även att undertecknas.    

default_featured_image

Peter Örn medverkar vid Föreningen Nordens fullmäktigemöte där Deklaration för en stark demokrati ska skrivas under.

default_featured_image

Demokratidagen anordnas av Region Örebro och flera kommunpresidium i regionen deltar. Vid detta unika tillfälle kommer Region Örebro med kommuner att skriva under Deklaration för en stark demokrati. Se här för pressinbjudan. 

default_featured_image

Den 18 september besöker representanter från kommittén Demokratin 100 år och Peter Örn, kommitténs ordförande, Örebro för ett unikt undertecknande av Deklaration för en stark demokrati. Totalt skriver 9 kommuner i Örebro län och Region Örebro under deklarationen. Det är första gången så många region- och kommunföreträdare skriver under samtidigt för att stärka vår demokrati.…

Invigning av Demokratistugan!

Startdatum: 10 juni, 2020

Slutdatum: 14 juni, 2020

default_featured_image

Mer information följer.

Tipsa oss!

Planerar du ett event eller vet du ett som vi borde vara med på? Hör av dig till oss i sekretariatet: kontakt@vardemokrati.se.