Kommittén Demokratin 100 år firar Internationella dagen för demokrati!

Kommittén Demokratin 100 år uppmärksammar den Internationella dagen för demokrati idag den 15 september, och fortsätter att uppmärksamma, värna och främja demokratin hela jubileumsåret 2021.

Demokratiambassadör Emma Frans på plats framför Demokratistugan i Gävle.

Demokratiambassadör Emma Frans inviger dagen till ära Demokratistugan i Gävle tillsammans med landshövding Per Bill och EU-minister Hans Dahlgren.

Därefter tar Demokratidagarna i Gävleborg vid och bjuder på mängder av spännande programinnehåll i fem dagar! Du hittar programmet här!

Titta gärna in i den digitala Demokratistugan och följ den fysiska Demokratistugans turné på våra sociala medier.

Uppdrag
Kommittén Demokratin 100 år har i uppdrag att stödja och främja insatser för en stark demokrati och gläds nu särskilt åt att så många olika aktörer uppmärksammar vår demokratis 100-årsjubileum denna septembermånad.

Utöver Demokratistugans turné och det fortsatta arbetet med att engagera fler att skriva under Deklaration för en stark demokrati, är kommittén delaktig i många publika event – närmast Bokmässan.

 

 

 

 

 

Egna arrangemang:
Kommittén Demokratin 100 år arrangerar även egna event som t.ex. Demokratiafton på Kulturhuset:

http://bokm

 

Här är ett axplock av sådant kommittén Demokratin 100 år gör och bidrar med för att stärka demokratin:

Syntolkning: Första bilden i texten är på Emma Frans i Gävle. Hon bär en beige kappa och ler. Andra bilden är utsidan på Bokmässans programblad. Tredje bilden från livesändningen på Kulturhuset, är en bild på fyra kvinnor från början av 1900-talet som skålar tillsammans. Den sista videon visar texten ”Vi firar demokratin den 15 september” på glittrig bakgrund med logotypen ”Vår demokrati” under. Detta är samma bild som syns under rubriken, längst upp i artikeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dela via

Kopiera länk

Kopiera