Coronakrisen – ett hot mot pressfriheten? Ett livesamtal om demokrati i kristid

Datum: 4 maj, 2020
Tid: 00:00 - 00:00
Plats: Online

Coronakrisen har inneburit nya utmaningar för demokratin och pressfriheten. För att hejda pandemin och stoppa smittan vidtar länder världen över, inte minst i vårt närområde, åtgärder som för några månader sedan var helt främmande för en demokrati. Vad gör det med pressfriheten? Vad ser vi för tendenser nu och vilka kan vi vänta? Och vad görs för att säkra den nationella och internationella pressfriheten?

Med anledning av pressfrihetens dag och Covid-19-pandemin arrangerar ordförande för Kommittén Demokratin 100 år, Peter Örn, i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern ett seminarium med fokus på pressfrihet under kristid. Första timmen ägnas åt ett nationellt fokus och den andra åt ett internationellt perspektiv. Demokratiambassadör och LSU-ordförande Rosaline Marbinah modererar samtalen.

Medverkande är kultur- och demokratiminister Amanda Lind, biståndsminister Peter Eriksson, Sveriges Radios VD Cilla Benkö, ordföranden för Reportrar utan gränser, Erik Halkjaer, ordföranden för Journalistförbundet, Ulrika Hyllert, diversearbetaren i mediebranschen Jan Scherman, Vestmanlands Läns Tidnings chefredaktör Daniel Nordström, Helena Bjuremalm som är enhetschef för demokrati och mänskliga rättigheter på Sida, samt Lars Tallert, utvecklingschef på Medieinstitutet Fojo.

Datum: måndag den 4 maj
Tid: kl. 09.15-11.05
Plats: Digitalt! Sänds live på https://www.facebook.com/events/514977655862660/. Ingen föranmälan krävs.

Dela via

Kopiera länk

Kopiera