Följ Demokratistugans turné!

Demokratistugan har varit på turné i Sverige under hösten 2021. På kommitténs Instagram-konto hittar du nedslag från alla län stugan besökt.

Det har varit en fantastisk turné med mängder av engagerade aktörer som skapat demokrativeckor över hela landet. Detta har möjliggjort otaliga demokratisamtal, kunskapsinhämtning och möten – allt för att uppmärksamma, främja och värna vår demokrati.

I arbetet med demokrativeckorna har bland annat myndigheter, organisationer, föreningar, civilsamhälle, kommuner och regioner  samarbetat, skapat nätverk och hittat former för att stärka vår demokrati tillsammans. Detta vill kommittén uppmärksamma genom att titta tillbaka på turnén – som inger förtroende för minst 100 år till av en stark demokrati!

I inläggen, som publicerats varje vardag i december fram till jul, kan du läsa litet om vad som hände i varje län som tagit emot stugan.

Hitta till kontot här!

—-

Syntolkning: Bilden visar kommitténs instagramkonto där fyrkantiga, blå bilder med Sveriges karta och Demokratistugan i gult aviserar inlägg från Sverigeturnén. Ett par bilder visar organisationer som skriver under Deklaration för en stark demokrati och en bild i högra hörnet visar kulturminister Jeanette Gustafsdotter – som tackar alla inblandade i kommitténs projekt. I mitten en cirkel i blått med texten ”Följ Demokratistugans turné på kommitténs Instagram.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dela via

Kopiera länk

Kopiera