Fler organisationer skriver under Deklaration för en stark demokrati

Under november och december har flera civilsamhällesorganisationer skrivit under Deklaration för en stark demokrati. Först ut var Coompanion Sverige som skrev under deklarationen på sina utvecklingsdagar i början av november och som bl.a. åtar sig att lyfta vikten av demokratiskt företagande, att driva sociala mediakampanjer om demokratiskt boende och att på andra sätt lyfta demokrati i sin verksamhet.

Därefter skrev Sveriges Elevkårer under deklarationen på sitt årsmöte den 22 november. De åtar sig bl.a. att sprida information om deklarationen till sin sina medlemsorganisationer, att driva frågan om ungas möjligheter att påverka lokala beslut samt att verka för att skolans demokratiuppdrag ses över för att främja ungas aktiva deltagande i demokratiska processer och samhällsfrågor.

Demokratibygget skrev under Deklaration för en stark demokrati den 3 december och åtar sig att bl.a. att nå ut till fler kommuner och skolor med sin Demokratiaccelerator och att erbjuda kompetensutveckling och föreläsningar inom demokratiområdet till kommuner, skolor och organisationer.

Teskedsorden har anslutit sig till deklarationen och åtagit sig bl.a. att driva ett demokratiprojekt som har skolans personal och elever som målgrupp.

TCO som skrev under deklarationen den 9 december var först ut bland fackföreningarna att skriva under Deklaration för en stark demokrati. TCO åtar sig bl.a. att lyfta värden som är viktiga för den fackliga rörelsen och för demokratin.

Läs mer Deklaration för en stark demokrati här.

Bildtext: Nytillträdde ordföranden för TCO, Therese Svanström och Peter Örn har skrivit under Deklaration för en stark demokrati.

Foto: Eva Edsjö.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dela via

Kopiera länk

Kopiera