EU-minister Hans Dahlgren på turné med Demokratistugan

Är du nyfiken på vad EU betyder för demokratin i Europa och Sverige? Hur ska EU utveckla demokratin i framtiden och få fler EU-medborgare att bli delaktiga? Demokratistugan är ett mobilt kunskapscenter om demokrati som turnerar i Sverige under hösten. Kommittén Demokratin 100 år  uppmärksammar på så sätt att Sveriges demokrati fyller 100 år 2021.

I stugan finns mängder av information, övningar, filmer och aktiviteter för dig som vill fördjupa dig i demokratin – både i Sverige och på EU-nivå. För dig som vill veta mer hur EU fungerar,  vad EU gör för att främja och värna demokratin och diskutera EU:s framtid finns nu flera tillfällen att möta EU-minister Hans Dahlgren i Västernorrland.

Fredag 10 september kl. 15.00 inviger Hans Dahlgren det nya Europa Direkt-kontoret i Härnösand tillsammans med bland andra Västernorrlands Landshövding Berit Högman.

Följ också med till Demokratistugan i Örnsköldsvik i morgon, den 11 september, då Hans Dahlgren samtalar under rubriken ”Demokratifika” på scenen, Stora torget, kl 11:00.

Då diskuteras frågor som vad det minskade demokratiska utrymmet för olika grupper i Europa får för konsekvenser för demokratin och vad Västernorrland har för betydelse i EU.

Här hittar du till livesändningen för dig som inte kan vara på plats.
Demokrativeckan i Örnsköldsvik via Youtube

Här hittar du hela programmet för Demokratistugan i Västernorrland.

EU:s Framtidskonferens
Är du intresserad av att veta mer om hur EU arbetar med demokratifrågorna och kanske själv vara med och bidra – då ska du besöka konferensen om Europas framtid via  futureu.europa.eu. Här finns olika möjligheter att delta i och arrangera evenemang, dela idéer och ta del av vad andra medborgare i EU vill med vår gemensamma framtid. Precis som Demokratistugan, vill EU samla så många som möjligt till dialog om hur vi vill leva tillsammans i framtiden, vad demokrati är för var och en, samt skapa engagemang för det samhälle vi alla deltar i.

Läs även artikeln EU inspireras av Sveriges demokratisatsning | Vår demokrati (vardemokrati.se) där vi intervjuar EU-kommissionens vice ordförande Dubravka Šuica som är ansvarig för demografi och demokrati i EU.

Följ kommittén Demokratin 100 år på facebook, instagram och linkedin för senaste uppdateringarna kring Demokratistugans turné, inspiration, demokratisamtal, evenemang och mycket mer!

 

Syntolkning: På bilden syns EU-minister Hans Dahlgren framför Demokratistugan vid invigningen i Haparanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dela via

Kopiera länk

Kopiera