11 dec kl. 11:30 Livesändning – Uppdrag demokrati: Talmannen möter demokratiministern

Hur mår vår demokrati idag och hur kan vi värna och utveckla den för framtiden? Talman Andreas Norlén och kultur- och demokratiminister Amanda Lind samtalar under ledning av Rosaline Marbinah¸ demokratiambassadör och ordförande för LSU – Sveriges ungdomsorganisationer.

Den 11 december kl. 11:30 kan du följa med i detta intressanta samtal om visioner för demokratin!

2021 är det hundra år sedan både kvinnor och män för första gången fick rösta i val till riksdagen. Den svenska demokratins 100-årsjubileum inträffar i en tid av global tillbakagång för det demokratiska styrelseskicket. Även i Sverige står demokratin inför utmaningar såsom demokratiskt utanförskap, växande förtroendeklyftor och hot och hat mot deltagare i det demokratiska samtalet. Samtidigt är en bred majoritet av befolkningen i Sverige nöjda med hur demokratin fungerar och intresset för politik större än på länge. Demokratin är inte statisk utan ett styrelseskick under ständig utveckling. I en tid av utmaningar blir visionerna om framtiden särskilt viktiga.

I samtalet mellan Andreas Norlén och Amanda Lind behandlas frågan om framtidens demokrati. På vilket sätt behöver vår demokrati fördjupas, utvecklas och rustas för att stå stark även under de kommande 100 åren?

Missa inte!
Datum och tid: fredag 11 december, kl. 11.30.

Plats: Livesänds via Kulturhuset Forum/Debatt på Facebook

 

Arrangörer: Kommittén Demokratin 100 år, Riksdagens demokratijubileum, Kulturhuset Forum/Debatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dela via

Kopiera länk

Kopiera