Pressfrihetssamtal nu på UR play

Nu finns Kommittén demokratin 100 års samtal om pressfrihet på UR play! Det var i samband med den internationella pressfrihetsdagen som kommittén bjöd in till ett viktigt samtal i två delar om hur pressfriheten hotas när en kris slår till – ett samtal som är aktuellt både nu under covid-19-tider och framöver, när vi ser hur många länder inskränker möjligheterna för medier att behålla sitt oberoende.

Tryck här för att komma till panelsamtalet. Videon passar utmärkt att använda i undervisning om media och journalistik liksom samhällskunskap från gymnasiet och uppåt!

Medverkande: Amanda Lind, kultur- och demokratiminister, Peter Eriksson, biståndsminister
Erik Halkjaer, ordf. Reportrar utan gränser, Ulrika Hyllertrt, ordf. Journalistförbundet, Jan Scherman, diversearbetare i mediebranschen, Helena Bjuremalm, Enhetschef demokrati och mänskliga rättigheter, Sida – Styrelsen för Internationellt Utvecklingssamarbete, Lars Tallert, utvecklingschef på Fojo Media Institute och Sveriges representant i Unescos program för kommunikation (IPDC), Daniel Nordström, chefredaktör VLT. Moderator var Rosaline Marbinah, demokratiambassadör på kommittén Demokratin 100 år och ordförande i kommittén – Peter Örn inledde samtalet tillsammans med Kulturhuset Stadsteatern Forum/Debatts chef Johan Wirfält.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dela via

Kopiera länk

Kopiera