Civila samhället och demokratin – ett seminarium

Datum: 16 december, 2019
Tid: 00:00 - 00:00
Plats: Lejonet, Drottninggatan 4

För tio år sedan beslutade riksdagen om propositionen En politik för det civila samhället. Vad har hänt i samhället sedan dess? Hur har civilsamhällets förutsättningar förändrats? Och vilken roll spelar civila samhället för demokratin i en tid där medborgarna finner nya sätt att engagera sig på?

Detta är ett seminarium om civila samhällets roll i och för demokratin.

Medverkande: Mia Ahlgren, Funktionsrätt Sverige, Marcin de Kaminski, Civil Rights Defenders, Rosaline Marbinah, demokratiambassadör, Calle Nathanson, Folkets Hus och Parker, Madeleine Opira, A Million Minds, Filip Wijkström, Handelshögskolan i Stockholm och Peter Örn, ordförande kommittén Demokratin 100 år. Moderator: Gabriella Ahlström.

Föranmälan krävs. Anmälan: Till ku.vardemokrati@regeringskansliet.se senast den 9 dec. 2019.

I september 2019 lanserade kommittén en Deklaration för en stark demokrati. Deklarationen kommer att presenteras under seminariet och några av de organisationer som undertecknat den kommer att berätta om sina åtaganden.

Seminariet är en del i den seminarieserie om olika aspekter av demokratin, som kommittén Demokratin 100 år arrangerar. Hör av er till Malin Hansson på malin.hansson@regeringskansliet.se eller 08-405 85 68 om ni har frågor.

Dela via

Kopiera länk

Kopiera