Håll demokratikoll

Några tips om kommande aktiviteter av aktörer som skrivit under Deklaration för en stark demokrati.

8 mars: Demokratifrukost #9 – 100 år av kvinnokamp
Internationella kvinnodagen uppmärksammas hos #vimåsteprata i återkommande arrangemanget ”Demokratifrukost”. I frukosten den 8 mars deltar Tjia Torpe (moderator), Gunilla Thorgren (Grupp 8-legendar) och Ida Östensson (Make Equal). Samtalet sker på Zoom.

8 mars: Samtal om bibliotekens roll i demokratin
Svensk biblioteksförening sänder ett samtal mellan Peter Örn och Karin Linder, generalsekreterare på Svensk biblioteksförening, om bibliotekens roll i demokratin, och särskilt under pandemin. Se samtalet här.

17 mars: Frukostseminarium – Rasismen mot samer genom historien
Forum för levande historia arrangerar ett panelsamtal om koloniseringen av Sápmi, försvenskningspolitiken och rasbiologin. Panelen lyfter också synen på hur rasismen mot samer tar sig i uttryck idag. I samtalet medverkar Bodil Sundén (moderator), Maja Hagerman (vetenskapsjournalist och författare), Per-Olof Nutti (styrelseordförande i Sametinget) och Olov-Anders Sikku (fristående ledarskribent på Östersunds-Posten).
Anmälan via länk.

Digitalisering av Demokratistugan
Demokratistugan är ett mobilt kunskapscenter som också agerar mötesplats för demokratin under år 2021. De mobila aktiviteterna med stugan ingår i kommittén Demokratin 100 års nationella kunskapskampanj om den svenska demokratin. Aktiviteter med demokratistugan kommer att äga rum i hela Sverige från norr till söder i en planerad landsomfattande turné när läget tillåter. Till följd av pandemin pågår nu ett omfattande digitaliseringsarbete för att fler ska kunna ta del av det kunskapscenter som stugan utgör! Håll dig uppdaterad kring turnéplanen och digitaliseringen på vår hemsida.

Har du något tips på kommande demokratiaktiviteter i landet? Hör gärna av dig till: kontakt@vardemokrati.se.

Följ oss i sociala medier

Facebook, Linkedin och Instagram kan du följa vårt arbete, Demokratistugans resa och våra seminarier samt ta del av omvärldsbevakning inom demokratifrågor och fler tips på kommande demokratiaktiviteter hos och med alla aktörer som skrivit under Deklaration för en stark demokrati.

Syntolkning: Bild på Sveriges flagga med rubriken ”Vår demokrati. Värd att värna varje dag”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dela via

Kopiera länk

Kopiera