Kalendariet

På gång

Kommittén medverkar på Samtidsarenan 4 december

Datum: 4 december, 2020

Tid: 08.15-17.15

Kommittén medverkar på Samtidsarenan den 4 december. Demokratiambassadör Lena Posner-Körösi deltar i ett samtal om kultur och demokrati i ljuset av rådande pandemi. Förutom detta spännande samtal finns mängder av intressanta programpunkter under dagen – så missa inte att skriva upp den 4 december i kalendern. Plattformen Samtidsarenan kommer att vara helt digital och arrangeras…

Demokratiambassadör Lena Posner-Körösi medverkar och Deklaration för en stark demokrati kommer att undertecknas under dagen.

Kommittén besöker Länsstyrelsen i Kronobergs län

Datum: 28 januari, 2021

Plats: Länsstyrelsen Kronoberg

Under besöket kommer Länsstyrelsen i Kronobergs län att underteckna Deklaration för en stark demokrati.

Demokratiambassadörerna Rosaline Marbinah och Peter Örn medverkar på Studieförbundet NBVs huvudmannakonferens den 29 januari.

Verdandi, arbetarnas socialpolitiska organisation, fyller 125 år den 2 februari. Organisationens 125-årsjubileum uppmärksammas med en ceremoni. Demokratiambassadör Peter Örn medverkar och Deklaration för en stark demokrati undertecknas under dagen.

Demokratiambassadör Peter Örn besöker festivalen People and Power den 5 februari. Deklaration för en stark demokrati kommer att undertecknas under dagen.

Tidigare aktiviteter

Demokratiambassadörerna Peter Örn och Rosaline Marbinah medverkar på Scouternas årsmöte i Västerås den 21 november.

Demokratiambassadör Emma Frans medverkar på Göteborgs Stads demokratidag den 18 november.

Kommittén medverkar på LSU:s årsmöte 7-8 november

Startdatum: 7 november, 2020

Slutdatum: 8 november, 2020

Demokratiambassadör Emma Frans medverkar på LSU:s årsmöte den 7 till 8 november där bland annat Deklaration för en stark demokrati ska undertecknas.

Demokratiambassadör Rosaline Marbinah medverkar på Stora sociala företagsdagen i Göteborg som arrangeras av Coompanion.

Den 23 september medverkar demokratiambassadör Peter Örn i en live-sänd Folkbildarfrukost om demokratiska samtal tillsammans med #ViMåstePrata. Deklaration för en stark demokrati kommer även att undertecknas.    

Peter Örn medverkar vid Föreningen Nordens fullmäktigemöte där Deklaration för en stark demokrati ska skrivas under.

Demokratidagen anordnas av Region Örebro och flera kommunpresidium i regionen deltar. Vid detta unika tillfälle kommer Region Örebro med kommuner att skriva under Deklaration för en stark demokrati. Se här för pressinbjudan. 

Den 18 september besöker representanter från kommittén Demokratin 100 år och Peter Örn, kommitténs ordförande, Örebro för ett unikt undertecknande av Deklaration för en stark demokrati. Totalt skriver 9 kommuner i Örebro län och Region Örebro under deklarationen. Det är första gången så många region- och kommunföreträdare skriver under samtidigt för att stärka vår demokrati.…

  Invigning av Demokratistugan Den 10 juni invigs stugan av Peter Örn, ordförande för Kommittén Demokratin 100 år. På grund av pandemin och att Järvaveckan är inställd, kommer invigningen att direktsändas digitalt kl. 13.00-13.55 från stugans tillfälliga uppställningsplats. Medverkar vid detta festliga, digitala tillfälle gör kultur- och demokratiminister Amanda Lind,  ordförande i Sveriges Kommuner och…

Framflyttat – mer info kommer.

Tipsa oss!

Planerar du ett event eller vet du ett som vi borde vara med på? Hör av dig till oss i sekretariatet: kontakt@vardemokrati.se.

Nyhetsbrev
I vårt nyhetsbrev berättar vi om kommitténs arbete och vad som händer i samlingen Vår demokrati – värd att värna varje dag. Nyhetsbrevet kommer även att innehålla gästkrönikörer samt tips och nyheter om demokratin. Fyll i dina uppgifter om du vill prenumerera.