Kalendariet

På gång

Kommittén demokratin 100 år gästar Hanaholmen

Datum: 15 april, 2020

Plats: Esbo, Finland

Mer information följer.

Kommittén gästar TCO-konferens

Datum: 28 april, 2020

Plats: Nacka

Den 28 april gästar kommitténs ordfördande Peter Örn TCOs konferens i form av tal och panelsamtal. Medverkande är TCOs samtliga förbundsstyrelser.

Kommittémöte

Datum: 4 maj, 2020

Plats: Kommittén demokrati 100 år

Kommittén gästar Västerås kommunfullmäktige

Datum: 7 maj, 2020

Plats: Västerås

Framflyttat – mer info kommer.

Demokratistugan invigs på Järvaveckan!

Startdatum: 10 juni, 2020

Slutdatum: 14 juni, 2020

Mer information följer.

Kommittén besöker Länsstyrelsen i Kronobergs län

Datum: 14 september, 2020

Plats: Länsstyrelsen Kronoberg

Mer information följer.

Tidigare aktiviteter

Kommittémöte

Datum: 26 mars, 2020

Plats: Kommittén Demokrati 100 år

Torsdagen den 19e mars besöker kommitténs ordförande, Peter Örn, Vestlunddagarna i Sigtuna. Fokus för året är demokratiska utmaningar och arrangemanget syftar till att belysa dessa genom att ge bilder av makt och maktlöshet i ett lokalt, nationellt och globalt perspektiv. Peter Örn talar 13.30 om kommitténs arbete i att främja, förankra och försvara demokratin.

Mer information följer.

Civila samhället och demokratin – ett seminarium

Datum: 16 december, 2019

Tid: 09.30-11.45

Plats: Lejonet, Drottninggatan 4

För tio år sedan beslutade riksdagen om propositionen En politik för det civila samhället. Vad har hänt i samhället sedan dess? Hur har civilsamhällets förutsättningar förändrats? Och vilken roll spelar civila samhället för demokratin i en tid där medborgarna finner nya sätt att engagera sig på? Detta är ett seminarium om civila samhällets roll i…

Myndighetsmöte 22 oktober

Datum: 22 oktober, 2019

Plats: Stockholm

22 oktober bjuder kommittén Demokratin 100 år in ett trettiotal myndigheter för att informera om arbetet hittills samt fortsätta dialogen om framtida samarbeten. Vid mötet kommer även Kulturdepartementets statssekreterare Helene Öberg att delta för att redogöra för regeringens arbete inom demokratipolitiken samt ambitionerna med uppmärksammandet av demokratin 100 år.

Demokratiambassadör Emma Frans på Bokmässan

Datum: 26 september, 2019

Tid: 15.00-15.45

Plats: Bokmässan i Göteborg

Demokratiambassadör Emma Frans medverkar i flera seminarier på Bokmässan i Göteborg i år. Bland annat i seminariet MIK – så enkelt är det.  Läs mer här: https://bokmassan.se/programs/mik-sa-enkelt-ar-det/    

Seminarium på Bokmässan: Kraftsamling för MIK

Datum: 26 september, 2019

Tid: 13.00- 13.45

Plats: Svenska Mässan Göteborg

Demokratiambassadör Rosaline Marbinah inledningstalar på seminariet Kraftsamling för MIK. Läs mer här: https://bokmassan.se/programs/kraftsamling-for-mik/

Seminarium Bokmässan: Unga kvinnor och motstånd i politiken

Datum: 26 september, 2019

Tid: 15.00 - 15.45

Plats: Svenska mässan, Göteborg

Unga kvinnor möter ofta motstånd inom politiken och har svårt att komma fram. Studier visar också att de är särskilt utsatta för hot och hat från samhället. Om detta samtalar Peter Örn, ordförande kommittén Demokratin 100 år, Amanda Lind, kultur- och demokratiminister, Susanne Rappmann, biskop för Göteborgs stift och Lena Ag, generaldirektör Jämställdhetsmyndigheten. Läs mer…

Youth 2020 arrangerar ett toppmöte där 200 ungdomar få möjlighet att arbeta tillsammans med 50 inbjudna makthavare och experter för att gemensamt utveckla idéer för att stärka ungas inflytande och delaktighet i demokratin. Peter Örn, ordförande för kommittén Demokratin 100 år, deltar på mötet.

Den 11 september bjuder kommittén Demokratin 100 år in landets alla länsstyrelser till samråd. Mötet syftar till att informera om kommitténs uppdrag och arbetet hittills samt att gemensamt planera hur länsstyrelserna kan delta i samlingen Vår demokrati – värd att värna varje dag.

Tipsa oss!

Planerar du ett event eller vet du ett som vi borde vara med på? Hör av dig till oss i sekretariatet: kontakt@vardemokrati.se.

Nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev berättar vi om kommitténs arbete och vad som händer i samlingen Vår demokrati – värd att värna varje dag. Nyhetsbrevet kommer även att innehålla gästkrönikörer samt tips och nyheter om demokratin. Fyll i dina uppgifter om du vill prenumerera.